Wiem jednak, że nie wszyscy przepadają za takim duetem. No cóż… o gustach się nie dyskutuje.
.
.
.
.
.
.
.
.
Przepis
Składniki:Pierś wędzona z kurczaka bez skóry
Por
5 jajek ugotowanych na twardo
Puszka kukurydzy
Seler w zalewie własnej
Ananas w puszce w plastrach (sok pozostawić do doprawienia sałatki)
Sól, pieprz
Majonez kilka łyżek według uznania
Por
5 jajek ugotowanych na twardo
Puszka kukurydzy
Seler w zalewie własnej
Ananas w puszce w plastrach (sok pozostawić do doprawienia sałatki)
Sól, pieprz
Majonez kilka łyżek według uznania
Wykonanie:Ugotowane na twardo jajka posiekać drobno w kostkę (ja używam kratki do sałatki jarzynowej), ananasa odsączyć z zalewy, pokroić na małe kawałki. Selera odsączyć z zalewy, posiekać nożem na mniejsze kawałki. Pierś wędzoną pokroić na małą kostkę lub paseczki. Pora pokroić w cieniutkie półplasterki, posolić i popieprzyć, pozostawić na kilka minut. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Do miski włożyć wszystkie pokrojone składniki. Dodać kilka łyżek majonezu (ja dodaję około 4) i kilka łyżek soku z ananasa. Sok z ananasa równoważy słoność sałatki, poza tym dzięki niemu nie musimy dodawać zbyt dużo majonezu. Całość wymieszać po połączenia składników. Doprawić jeszcze solą i pieprzem, pamiętając, że może to być zbędne z uwagi na słoną pierś wędzoną z kurczaka oraz posolony i popieprzony uprzednio por.
Do miski włożyć wszystkie pokrojone składniki. Dodać kilka łyżek majonezu (ja dodaję około 4) i kilka łyżek soku z ananasa. Sok z ananasa równoważy słoność sałatki, poza tym dzięki niemu nie musimy dodawać zbyt dużo majonezu. Całość wymieszać po połączenia składników. Doprawić jeszcze solą i pieprzem, pamiętając, że może to być zbędne z uwagi na słoną pierś wędzoną z kurczaka oraz posolony i popieprzony uprzednio por.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz